SKATEATHON GOTHENBURG 2015


Skateathon Gothenburg 2015 blev succé och vi tackar alla som var med och deltog och gjorde detta till ett sjukt roligt event! Planer håller på att smidas för 2016 med längre bansträckning och ett större jippo. Ut och träna redan idag!

Skateathon Gothenburg är ett skateboard race där alla kan vara med, oavsett om man är proffs eller amatör! Starten kommer att vara vid Linnéplatsen vid Slottsskogen. Banan kommer att vara cirka 4,5 kilometer lång. Banan som är uppsnitslad körs i två varv inne på Slottsskogens asfalterade vägar.

För att delta i Skateathon Gothenburg krävs vissa kunskaper för att ta sig fram på en skateboard. Om det sedan är en street skateboard, cruiser, pennyboard, longboard eller slalombräda spelar ingen roll bara det är en skateboard så får alla vara med, men vi rekommenderar att du använder en longboard!

Du deltager helt på egen risk och ska vara medveten om att det inte är helt utan risk att åka skateboard. Du väljer själv om du vill tävla i proffs- eller i den öppna klassen. Starterna utföres som masstart precis som exempelvis ett vanligt spring-marathon. Proffs klassen startar först och där kommer du att tävla mot riktigt duktiga skateboardåkare som går in för att vinna, här kommer det att gå fort, så det är inget för dig som inte är riktigt duktig.

Därefter startar den öppna klassen och där hittar du de som är nybörjare eller bara vill ta det lugnare, gammal som ung kanske till och med hela familjer. Och först i mål blir vinnare i respektive klass, enkelt och kul.

VIKTIGT!
Självklart så hoppas vi på strålande sol, men vi kör Skateathon Gothenburg 2015 även om det regnar!

 

Vad ska jag ta med mig?

Utrustning som är obligatorisk för att få starta i Skateathon Gothenburg är ett par sköna och stabila skor och såklart en skateboard;) Sedan är det upp till dig själv om du vill bära ytterligare skydd, men vi rekommenderar att du tar det säkra före det osäkra.

OBS!
Är du 15 år eller yngre så är det hjälmkrav!

 

Vad kostar det att delta i Skateathon Gothenburg 2015?

Proffs klass – 195:-

Öppen klass – 145:-

 

Vilken tid?

Samling/inskrivning kl 12.

Höjdhopp kl 13.

Start av Skateathon Gothenburg kl 14.

Notera att alla tider är ungefärliga och eventuella justeringar kan komma att ske. Var i tid!

 

HÖJDHOPP!

Vi kommer även att köra en höjdhoppstävling aka. hippiejump med prisutdelning på Skateathon Gothenburg.
För att göra tävlingen så jämn som möjligt så kommer alla att köra höjdhopp med samma longboard.
Glöm inte att klicka i höjdhopp i anmälningsformuläret när du anmäler dig till Skateathon Gothenburg.

hippiejump skateboard

Bild lånad från www.skateeire.ie

 

Rekommenderat boende med gångavstånd till tävlingen hittar du här: